Nooit meer last van stoppels, rode bultjes en ingegroeide haartjes?! Ook dure scheermesjes zijn verleden tijd!

Binnen afzienbare tijd van een gladde en zachte huid genieten? Het kan ècht, als u nu begint met IPL bent u binnen een paar behandelingen al vrijwel verlost van die lastige scheer-problemen. BY THIRSA werkt met apparatuur waarbij de huid veilig en zonder risico behandeld kan worden. De behandeling is vrijwel pijnloos en zeer scherp geprijsd.

Wat is IPL?

IPL of intense pulsed light verwijdert ongewenste haargroei door middel van korte lichtflitsen. Deze flitsen worden op de huid afgegeven en opgenomen door het pigment in de haren. Hierop volgt een warmte ontwikkeling in de haarzakjes die de groeicellen van de haren, die in hun groeifase zitten, voorgoed vernietigd.

Werkt IPL bij iedereen?

IPL ontharen werkt vrijwel bij iedereen ongeacht geslacht of huidtype. De haren moeten echter wél pigment bevatten. Grijze en rode haren zijn niet te flitsen. Donkere haren op een lichte huid zijn het beste te behandelen, maar met de Elite SHR-IPL
kunnen we meer huidtypen en zelfs de wat dunnere haren behandelen.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Voor IPL behandelingen in het gezicht moet u rekenen op ongeveer 10 tot 12 behandelingen om de 4 tot 6 weken. Voor IPL behandelingen op het lichaam moet u rekenen op ongeveer 8 tot 10 behandelingen om de 6 tot 8 weken.


Waarom zijn er meerdere behandelingen nodig?

Haar groeit in 3 verschillende fasen. De groeifase, rustfase en overgangsfase. Met IPL kunnen alleen de haren die zich in de groeifase bevinden weggeflitst worden. In deze fase is het haartje verbonden met de haarwortel. De haar geleidt het licht naar de haarwortel, waardoor deze blijvend beschadigd wordt, zodat er geen haar meer uit kan groeien. Het percentage haren in de groeifase ligt tussen de 10% en 30% per behandeling.
Tijdens de behandeling verwijdert IPL definitief 70% tot 90% van het zichtbare haar. De gehele groeicyclus van een lichaamshaar duurt ongeveer 90 weken. Vandaar dat er meerdere behandelingen nodig zijn voor een best mogelijk resultaat.

Moet ik mijn haren laten groeien voor een IPL behandeling? En mag ik tussendoor scheren?

Iedere behandeling is het belangrijk dat er op het te behandelen gebied een stoppel staat. Alleen door de stoppel kan de IPL lichtflits naar binnen geleiden. U dient het te behandelen gebied 24 tot 48 uur voor de behandeling te scheren. Al na de eerste behandeling gaan de haren minder snel groeien, dus hou er rekening mee dat u niet te dicht op de behandeling de laatste keer scheert. Tussen de behandelingen door mag u de haren gewoon scheren. U mag de haren niet harsen en epileren en maak geen gebruik van een ontharingscreme op het te behandelen gebied.
Voordat we de eerste behandeling beginnen nemen we nog enkele zaken door. Dit doen we om de veiligheid te waarborgen, maar ook om het resultaat zo goed en snel mogelijk te realiseren.

Tijdens de behandeling krijgt u een veiligheidsbril op, omdat de lichtflitsen schadelijk kunnen zijn voor uw ogen. De behandeling duurt slechts een paar minuten. Dit is natuurlijk afhankelijk van het te behandelen gebied. U ziet binnen 2 weken na uw eerste behandeling al resultaat. Nadat alle behandelingen zijn voltooid kunt u genieten van een leven zonder verdere haargroei op het behandelde deel.

ipl-laser.jpg

Wat is het verschil tussen IPL en Laser?

Deze methodes worden vaak met elkaar verward. Dit komt doordat ze allemaal licht-energie omzetten naar warmte-energie, waardoor haarzakjes onherstelbaar worden beschadigd zonder schade aan te richten aan het omliggende weefsel. Laser werkt met een golflengte van 800-810nm in tegenstelling tot IPL. Daardoor is er vooral bij donkere of iets getinte personen kans op verbranding. IPL maakt gebruik van een veel breder spectrum van licht te weten 560 tot 1200nm, waardoor de opperhuid veel minder te verduren krijgt.
 

arrow_forward Bekijk de prijslijst